Peter Krouwel

In mijn werkzame periode heb ik altijd geroepen dat als ik ooit met pensioen zou gaan, ik dan zou gaan schilderen. Dat leek me wel wat.

Door diverse kleine herseninfarcten, die ik heb gehad en uiteindelijk moest besluiten te stoppen met werken, kwam mijn vervroegd pensioen en schilderwens eerder op mijn pad dan verwacht.

Wat ook meespeelde is, dat ik me moest trainen iets nieuws aan te leren en het concentreren op hetgeen waar ik mee bezig ben.

Bij schilderen, was het twee vliegen in een klap. Alhoewel ik veel leer en het toch ook weer vergeet, helaas. Dus aantekeningen in mijn telefoon, kleuren die gebruikt zijn e.d. Mijn leraar is genegen het mij nog eens extra uit te leggen als ik het niet meer weet.

Heb het e.e.a. geprobeerd te schilderen: bloem, kinderen, portret, rendier, straattafereel Parijs, waterpoort Tiel en winter-kerstkaart. Om te ontdekken wat me wat meer trekt in het een dan in het andere.

Ik heb iets meer met gebouwen, straten of bijzondere objecten. Daar ga ik maar mee door voorlopig. Tot ik iets gevonden heb wat ik geweldig vind.

Voorkeur tot nu toe is werken met acrylverf. Als ik zelf iets niet naar mijn zin vindt, maak ik het gedeelte weer wit en begin opnieuw. Dat is het handige daarvan.  Als ik iets kundiger wordt probeer ik eens een keertje olieverf. Maar ik heb nog wel wat training nodig.

Ik hou van herfsttinten, als het voorkeur voor kleuren betreft. Eigenlijk ben ik nog zoekende.

Prettig vind ik ook dat je welkom bent op andere momenten dan mijn vaste avond. Gezellig en je komt andere mensen tegen met hun werken.
Kortom staat gezelligheid ook hoog in het vaandel.

Ab Krook 
tel: 06 38 31 46 90

e-mail: abkrook@live.nl

IBAN : NL 65 INGB 000 951 98 85
t.n.v. Kunstwerk te Echteld.