Jose Paul

Vol trots en enthousiasme vertelde Ab over zijn nieuwe website. Schrijf ff een verhaaltje voor de website, vraagt Ab met gemak.

Tja,.. ga er maar aan staan… Ik ben er even voor gaan zitten.

Sinds vorig jaar volg ik bij Ab een schildercursus. Mijn verwachting was hoog maar we begonnen met houtskool. Gadver dacht ik,.. houtskool, hoe saai. Niets is minder waar. Een techniek om mee te beginnen en die zeer verrassend is. Met je vingers houtskool bewerken op aanwijzingen van Ab die herhaaldelijk roept denk aan de lichtjes en donkertjes. En niet te vergeten het kistje.. met als doel tekenen in perspectief. De A-techneut die ik ben, vond ik dit een vreselijke opdracht… maar een noodzakelijk kwaad. Perspectief heb je bij ieder werk wel nodig. Inmiddels ben ik “gevorderd” tot de acrylverf. Ik hou van het mengen van de kleuren tot je het beoogde resultaat behaalt. De kleuren zijn oneindig. Mijn creativiteit kan ik hier zeker in kwijt.

Geboren en getogen in Maas en Waal realiseer ik me steeds meer hoe mooi we hier wonen. Sinds de cursus kijk ik intensiever en met andere ogen naar mijn geboortestreek. Kijk goed om je heen en zie hoe mooi je omgeving is. Hoe de wolken in diverse vormen en kleuren voorbij drijven. De rivieren met zijn uiterwaarden en zijn bewoners. Het meest houd ik van de herfstkleuren met de schittering van de zonnestralen. Een hele uitdaging om wat je ziet op papier te krijgen. Voor mij is schilderen pure ontspanning, waar ik veel van mijn vrije uurtjes aan spendeer.

Ik hoop nog vele technieken bij Ab te mogen en kunnen leren. Met daarbij zijn kreten, denk aan de lichtjes en denk aan de donkertjes en ja hoor ook…….. denk aan het kistje!

Ab Krook 
tel: 06 38 31 46 90

e-mail: abkrook@live.nl

IBAN : NL 65 INGB 000 951 98 85
t.n.v. Kunstwerk te Echteld.